Handige tips bij dumbell kopen!

Overweeg jij om te kijken naar een dumbell kopen voor je home gym? Dan ben je bij deze blog op de juiste plek. Dumbells zijn namelijk producten die veelzijdig en effectief zijn. Met deze producten kun je een breed scala aan oefeningen uitvoeren om zodoende je kracht en spiermassa op te bouwen. Bij dumbell kopen spelen er een aantal factoren die van belang zijn waar je zeker rekening mee dient te houden. Om je hier meer over te vertellen, delen we in dit artikel een aantal handige tips die ervoor zorgen dat jij de perfecte dumbells zult kiezen die volledig bij jou passen. 

Bepaal je doelen en dan pas dumbell kopen

Voordat je daadwerkelijk gaat kijken naar dumbell kopen, is het zeker van belang om eerst je fitnessdoelen te bepalen en je ervaringsniveau vast te stellen. Ben jij bijvoorbeeld een beginner op het gebied van krachtsport of ben jij juist een ervaren atleet die extra gewicht wil hebben om nog sterker te worden. Jouw doelen en ervaringsniveau kunnen ervoor zorgen dat jij de juiste dumbells zult aanschaffen. Hierdoor weet je zeker dat je het goede gewicht aanschaft en dat je niet te zware of te lichte producten zult aanschaffen. Advies hierbij nodig? Schakel dan een specialist in zodat je zeker weet dat je een goed product koopt.

Verstelbare variant of juist een vast model?

Als je gaat kijken naar dumbell kopen, zul je merken dat er hoofdzakelijk twee typen dumbbells beschikbaar zijn, namelijk de verstelbare en vaste dumbells. Het voordeel van verstelbare dumbells is dat het de mogelijkheid biedt om het gewicht aan te passen. Je kunt hierbij eenvoudig schijven toevoegen of verwijderen. Dit is vooral handig als je verschillende gewichten voor verschillende oefeningen moet gebruiken. Vaste dumbells kunnen dit niet, maar nemen wel minder ruimte in beslag. Het is dus voornamelijk afhankelijk van jouw persoonlijke wensen waar je voorkeur naar uitgaat.

Kijk ook goed naar het materiaal als het gaat om dumbell kopen

Naast het type is het ook van belang om aandacht te besteden aan het materiaal als je kijkt naar dumbell kopen. Zo zijn deze producten verkrijgbaar in verschillende materialen. De meest voorkomende dumbell is toch wel de gietijzeren dumbell. Deze is erg duurzaam en stevig. Een andere variant is de rubberen dumbell. Dit product is erg prettig omdat het je vloer beschermt tegen beschadigingen als je bijvoorbeeld per ongeluk het product laat vallen. Je wilt immers voorkomen dat je per ongeluk een dumbell op een laminaatvloer laat vallen wat voor beschadigingen zorgt.

Vergelijk de prijs met verschillende aanbieders

Tot slot is het altijd raadzaam om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken als je een dumbell kopen wilt aanschaffen. Er zijn namelijk enorm veel aanbieders op de markt waarbij de prijzen van elkaar verschillen. Door deze vergelijking te maken weet je zeker dat je niet te veel geld zult betalen. Let op, het is wel aan te raden om rekening te houden met de kwaliteit van het product, want dat blijft immers het belangrijkste.