All on 6, dit zijn de voordelen waar je op kan rekenen

Het spreekt voor zich dat we graag allemaal willen kunnen rekenen op een mooi en bovendien ook stralend gebit. Dit gezegd hebbende is dat niet zo eenvoudig. Verschillende zaken kunnen er dan ook in de praktijk toe leiden dat je zomaar één of meerdere tanden komt te verliezen. Dat is uiteraard zeer vervelend. Gelukkig is het zo dat er tegenwoordig hiervoor tal van verschillende oplossingen bestaan. Eén van deze oplossingen is de zogenaamde all on 6. Voor ontzettend veel mensen geldt dat ze ervoor kiezen om deze oplossing toe te laten passen. Ben jij benieuwd om hier meer over te weten te komen evenals over de voordelen die eraan verbonden zijn? Dan is het alvast meer dan de moeite waard om nog even verder te blijven lezen.

Hoe verloopt de all on 6 behandeling precies?

Laat ons in eerste instantie even aangeven hoe zo’n all on 6 behandeling er in de praktijk nu precies uitziet. Dat is wellicht wel interessant. Bij een dergelijke behandeling is het zo dat er gebruik wordt gemaakt van zes implantaten. Voor deze implantaten geldt dat ze in de onder- evenals in de bovenkaak worden geplaatst. Hier zal vervolgens ook een zogenaamde vaste brug, ook wel een prothese genaamd, op worden vastgeschroefd. Het feit dat het zogenaamde bovenwerk wordt vastgezet op de implantaten zorgt ervoor dat het geheel zeer stevig in de mond zit. Hierdoor kan ze ook niet of nauwelijks meer bewegen. Dit zorgt er in de praktijk voor dat heel wat mensen die deze behandeling hebben ondergaan duidelijk stellen dat ze het vertrouwde gevoel van echte tanden weet na te bootsen. Dat is uiteraard allerminst onbelangrijk. 

Een uitstekende keuze voor een langdurig kwalitatief gebit 

Als je ervoor kiest om ook de all on 6 behandeling te ondergaan zal je tot de vaststelling komen dat je altijd kan rekenen op een zeer kwalitatief eindresultaat. Je geniet van prachtige tanden die over een uitmuntende kwaliteit beschikken en bovendien zeer lang meegaan. Er dient rekening mee te houden dat er op deze behandelingsmethode ook nog een alternatief bestaat. Het gaat hierbij dan om de zogenaamde all on 4 behandeling. Hierbij wordt er zoals de naam al aangeeft geen gebruik gemaakt van zes, maar wel van vier implantaten. Welke van deze opties voor jou nu precies de meest interessant is zal worden bepaald door jouw persoonlijke situatie.

Op welke voordelen kan je verder nog rekenen?

We kunnen met recht en rede stellen dat er menig aantal interessante voordelen verbonden zijn aan de all on 6 behandeling. In vergelijking met een regulier kunstgebit zal je bijvoorbeeld tot de vaststelling komen dat er hierbij geen sprake is van het gebruik van een zogenaamde verhemelteplaat. Dit zorgt ervoor dat het geheel veel prettiger aan zal voelen in de mond. Bovendien is het zo dat je bij deze behandeling ook niet bang moet zijn dat de prothese los zal raken of zal gaan schuiven in de mond. Die kans is bij het toepassen van deze behandeling werkelijk verwaarloosbaar klein te noemen. Tot slot zal je ook kunnen vaststellen dat de tanden over een zeer natuurlijk gevoel beschikken. Dit zorgt ervoor dat ze nauwelijks te onderscheiden van de originele elementen.